90% van wat je voelt en denkt is niet van jou

90% van wat je voelt en denkt is niet van jou
2 maart 2017 Marisa Evelo

Wist je dat 90% van wat je denkt en voelt niet van jou is? Niet overeenkomt met wie je werkelijk bent. Hoe met deze vervuiling om te gaan? Is het daarbij belangrijk of je weet dat iets van jou is of niet?

Help, ik droom de droom van mijn buurvrouw!

Een bizar voorbeeld dat mijzelf is overkomen. Ik slaap en droom: Ik zit bij de tandarts in de behandelstoel. Er wordt een kies bij mij getrokken. Dit gebeurt in 3 delen.
De volgende dag word ik wakker en denk ik:” Wat een rare droom. Deze droom is volgens mij helemaal niet van mij.” En daarmee laat ik de droom los…….

Een paar dagen later kom ik mijn buurvrouw tegen. Ik raak met haar in gesprek. “Alles goed bij jullie?”, vraag ik haar. Ze antwoordt: “De afgelopen week was niet mijn fijnste week. Ik had flink last van mijn kies. Die is van de week getrokken.” Onmiddellijk denk ik aan mijn droom. “Het zal toch niet waar zijn”, denk ik bij mezelf. Ik zeg tegen haar: “Laat me raden: in 3 stukken”. Ze kijkt me vol verbazing aan en zegt: “ Ja dat klopt, hoe weet jij dat?” Ik begin te lachen en vertel haar mijn droom.

Gekker moet het toch niet worden, denk ik daarna bij mezelf. Dat ik kan voelen wat een ander voelt, dat weet ik intussen. Dat ik diens gedachten kan oppikken weet ik inmiddels ook. Dat ik andermans dromen kan dromen als ik in een bed slaap, waar daarvoor iemand anders in heeft gelegen, weet ik ook. Maar dat ik de verwerkingsdromen van mijn buurvrouw droom. Tjonge!

Je bent bewustzijn dat zich reflecteert in liefde en licht

90% van wat je voelt of denkt is niet van jou. Daarmee bedoel ik: is niet overeenkomstig met wie je werkelijk bent. Je bent bewustzijn dat zich reflecteert in liefde en licht. 90% van wat je denkt en voelt heeft niets met die reflectie van liefde en licht te maken.Je hebt bijvoorbeeld allerlei gedachten en gevoelens waarin je jezelf afkraakt of dat bij een ander doet. Dat is geen reflectie van je liefde en licht dat je in je wezen bent.

Hoe kom je daar dan aan? Je hebt ze ooit je systeem in gekregen. Soms is het kersvers, soms zit het er al een eeuwigheid lang. Zolang, dat je intussen gelooft dat het waarheid is.

Het binnenkrijgen van ‘lawaai’

Gedachten/gevoelens worden door iedereen de lucht in geslingerd, soms direct aan jou gericht. Soms vang je ze ook bij toeval op, zoals bij bovenstaand voorbeeld.
Soms zeggen mensen iets hardop, soms denken ze het alleen maar. Soms ben je in de buurt van de persoon van wie je iets opvangt, soms mijlen ver weg.
Sommige van deze gevoelens/gedachten heb je vandaag of gisteren binnengekregen. Anderen al veel eerder in dit leven. Weer anderen stammen uit andere levens.

De meeste van deze gedachten en gevoelens hebben één belangrijke overeenkomst: je beseft niet dat ze in oorsprong niet van jou zijn. Dat betekent dat je met overtuigingen, ideeën, gedachten en gevoelens rondloopt waarvan jij denkt dat ze jou als mens definiëren. Maar niets is minder waar.

Opruimen, in één of twee stappen?

Zoals je waarschijnlijk wel weet zitten we op dit moment in een periode van versnelde bewustzijnsverruiming. We schuiven ons nieuwe, hogere bewustzijn in. In die periode van bewustzijnsverruiming is het de bedoeling dat jij alles wat je niet bent opruimt, en jezelf verbindt met wie je werkelijk bent.

Nu je dit alles weet kun je natuurlijk telkens weer onderzoeken: zou dit van mij zijn? Bij wie zou dit vandaan komen? Beter dan deze vragen te stellen kun je bij alles wat niet overeenkomstig het vertrekpunt is (je bent liefde en licht), in 1x loslaten. Het is namelijk niet wie je bent. En in oorsprong niet van jou. Nooit niet.

Is het zo eenvoudig? Ja, soms is de waarheid echt kinderlijk eenvoudig. Je mag natuurlijk best het lange pad lopen. Uitzoeken wie er wat wanneer bij jou naar binnen heeft geslingerd. Je kunt jezelf dan zelfs in drama verliezen en naar de ander wijzen. Dat deze persoon niet goed bezig was. Dat deze zich beter hoort te gedragen. Dat deze gestraft moeten worden of jij die persoon dit moet vergeven. Of dat je je te ellendig voelt om het los te laten etc. Je kunt jezelf als reactie afsluiten en in een soort verdoofde staat van afgescheidenheid proberen rond te lopen. Maar je kunt ook de korte route nemen en beslissen: ik laat me niet langer afleiden door die valselijk gecreëerde illusies dat ik minder ben dan liefde en licht. Dus alles wat ik voel, waarvan ik nu besef dat ik het ooit heb binnengekregen, laat ik nu los. In mijn praktijk begeleid ik mensen een dergelijke schoning te doen. Dat ruimt veel op.

Niet alles? Soms is het de bedoeling dat je iets dieper gaat. Dat geldt voor valselijk gecreëerde overtuigingen/gevoelens waarop je een sterke lading hebt. Bijvoorbeeld de overtuiging dat je te dik bent, waarop je een stevige pijn hebt zitten op. Je kunt de intentie plaatsen dit los te laten in het moment. Maar door de lading erop zal de overtuiging blijven zitten en werken als magneet, waardoor je steeds weer situaties naar je toe krijgt die je hiermee confronteren. Niet om jou te pesten. Maar om je de kans te geven de lading eraf te halen (je pijnen te verwerken) en het vervolgens echt te kunnen loslaten.

Bewustzijnsverruiming gaat samen met frequentie verhoging

Er is goed nieuws: vanwege het proces van bewustzijnsverruiming gaat ons bewustzijn meer open en verhoogt onze trilling, onze frequentie. Dat betekent dat gedachten/emoties met lage frequenties langzaamaan zullen verdwijnen. Je wordt geholpen dingen eenvoudiger los te laten. En dat is een aangename beweging, want sommige gevoelens/gedachten kunnen heel overtuigend in je systeem zitten. Feit is wel dat je hierdoor nu ook volop tegen deze lage overtuigingen/gedachten/gevoelens zult oplopen. En daarvoor is dus een reden: je bent bedoeld ze los te laten.

Oude gewoonten deprogrammeren

Als je eenmaal de valselijk aangenomen illusie hebt losgelaten is het daarna belangrijk op te letten niet in oude gewoonten te vallen om negatief over jezelf of een ander te denken/voelen. Je hersenen hebben immers voorkeurspaden aangemaakt, en deze zijn niet meteen gedeprogrammeerd. Gelukkig weten we intussen dat die voorkeurspaden in onze hersenen te veranderen zijn. Neuroplasticiteit heet dat. Een training zoals demindfulness training kan je hierbij ondersteunen.

Groeien in wie je werkelijk bent

De boodschap van dit verhaal: 90% van wat je voelt en denkt is niet van jou en heeft ooit iemand je systeem ingebracht. Sommige zitten heel losjes in je systeem, zonder lading, en kunnen heel eenvoudig worden opgeruimd. Aan anderen mag je eerst werken, er de lading afhalen, zodat je het in liefde kunt omarmen en dan kunt loslaten of het kunt transformeren/transmuteren. Op deze manier groei je elke dag meer in wie je werkelijk bent: liefde en licht!

In liefde en licht,
Marisa Evelo
Holistisch psycholoog / nieuwetijdspsycholoog

Marisa schrijft haar artikelen in verbondenheid met haar hogere multidimensionale bewustzijn. Lees haar artikelen met open hart. In je hart zit immers het diepere weten. Resoneert het aangereikte niet in je hart, laat het dan in alle respect en liefde rustig los.

Informatie over holistische psychologische zorgInformatie over begeleiding bij hoogsensitiviteit

Voor de gehele website geldt een copyright, dus ook voor de artikelen in deze  Blog. Lees meer: Copyright © 2024