Als het leven van je vraagt een ander los te laten

Als het leven van je vraagt een ander los te laten
25 december 2017 Marisa Evelo

Hartzeer is zo oud als de weg naar Rome. Of beter, veeeel ouder dan dat.
Hartzeer kan om verschillende redenen ontstaan. De meest voorkomende reden is het loslaten van geliefden: een ouder, een kind, een goede vriend(in), een partner. Mensen verdwijnen uit je leven. Mensen met wie je een band had.

Verbonden via energiekoorden

Wist je dat die gevoelsmatige band letterlijk als energetische koorden tussen jou en die ander aanwezig zijn? Deze energiekoorden lopen van chakra naar chakra, dus van energiecentrum naar energiecentrum.

Als de relatie met een ander het meest sterk gebaseerd is op liefde van je hart, dan is het energiekoord dat loopt van jouw hart naar het hart van de ander het meest sterk. Heb je vooral een band met iemand vanuit menselijke emoties? Dan is het energiekoord tussen je zonnevlecht en die van de ander sterker dan de overige energiekoorden. Ben je vooral spiritueel/geestelijk met elkaar verbonden dan zijn de energiekoorden van je hogere chakra’s sterk ontwikkeld.

Hoe langer en intenser je de persoon kent hoe steviger de verbinding en dus de energiekoorden zijn. Als je op een gegeven moment een geliefd persoon moet loslaten omdat deze bijvoorbeeld door een overlijden uit je leven verdwijnt kan het verbreken van dit verbindingskoord een groot hartzeer veroorzaken. Ook het bij beëindigen van vriendschappen, omdat de vriendschap niet langer vruchtbaar of gewenst is, worden de energiekoorden tussen jou en de ander verbroken.

Hoe laat je de ander in liefde los, verbreek je op elegante wijze de energiekoorden en blijft je hart open?

1. Acceptatie en bij jezelf blijven

Liefdevol loslaten houdt allereerst in dat je met je aandacht bij jezelf blijft en de situatie accepteert zoals deze is. Acceptatie is een proces. Gun jezelf hierin de tijd. Oefen in het met aandacht bij jezelf zijn. Gebruik hiervoor technieken zoals aardingsoefeningen en technieken uit de mindfulness. Op mijn website kun je een gratis verkorte aardingsoefening en de bodyscan uit de mindfulness downloaden.

Door toe te staan wat er is en je aandacht bij jezelf te houden voorkom je dat je aandacht (en energie) op de ander richt waardoor de energetische verbinding open blijft staan en het koord niet echt verbroken wordt.

Dat is in het begin best wel lastig. Want als de band gebaseerd was op liefde dan kan de ander veelvuldig in je gedachten bovenkomen en kun je vervolgens meedrijven op allerlei herinneringen aan die persoon, waardoor het gemis aan die persoon in je geprikkeld wordt. Je drijft mee op herinneringen uit het verleden. Je bent weg bij jezelf en uit het nu-moment.

Mooie herinneringen mogen er vanzelfsprekend zijn. Laat ze vooral de trigger voor dankbaarheid zijn, dan blijf je met je aandacht en energie bij jezelf en in het nu.

2. Laat de illusie los dat je de ander nodig hebt

Liefdevol loslaten houdt bovendien in dat je de leegte die je gevoelsmatig in je hart voelt van binnenuit vult met de liefde die je bent. Laat de illusie los dat je een ander nodig hebt om compleet te zijn. Je hebt voldoende liefde in jezelf om gelukkig te zijn. Een ander kan van prachtige meerwaarde zijn, maar heel-zijn doe je van binnenuit. Vanuit de liefde van wie je werkelijk bent. Daar heb je een ander niet voor nodig.

3. Verbreek de energiekoorden vanuit de liefde van je hart

Begin dus bij de liefde in je hart. Denk aan iets van moeder Aarde waar je blij van wordt in je hart. Dat kan een bloem, een vlinder, een waterval zijn. Vanuit dat gevoel van liefde in je hart plaats je de intentie dat je de ander in liefde loslaat.

Plaats vervolgens 2 rozen op het koord dat je zult doorknippen. Eén roos aan jouw kant, één roos aan de kant van de andere persoon. Knip dan tussen de rozen in het koord door. Rozen dragen een hoge energie en hebben een sterk transformerend vermogen. De rozen zullen zorgen dat de breuk liefdevol heelt. Geen pijnlijk littekenweefsel.

Vanuit de liefde voor jezelf en de ander verbreek je op deze manier één voor één de energiekoorden.

Het bewust verbreken van de energiekoorden maakt dat jij geen energie meer lekt naar de ander, waardoor de ander vrij is. Het maakt ook dat de ander minder eenvoudig energie naar jou kan lekken. Waardoor jij vrij bent.
Wanneer de koorden niet bewust zijn verbroken kan het zijn dat je heel eenvoudig de emoties of gedachten van de ander ervaart en vice versa. Zelfs als je geen concreet contact met de ander hebt.

4. Vul jezelf van binnenuit met liefde en licht

Neem iedere dag de tijd om te voelen hoe je hart klopt voor jezelf. Jij bent de eerste naar wie de liefde van je hart stroomt. Stel jezelf hiervoor open. Voel hoe je in die liefde en dat licht tot rust komt en jezelf kunt zijn. Zonder oordeel. Ook zonder die ander kun je liefde ervaren, puur vanuit je eigen hart. Vanuit de liefde die je bent. Je kunt hiervoor de meditatie ‘ Vul jezelf met licht en liefde’ gebruiken, waar ik hieronder naar verwijs. Je vindt deze op mijn website

In liefde en licht,
Marisa Evelo
Holistisch psycholoog / nieuwetijdspsycholoog

Marisa schrijft haar artikelen in verbondenheid met haar hogere multidimensionale bewustzijn. Lees haar artikelen met open hart. In je hart zit immers het diepere weten. Resoneert het aangereikte niet in je hart, laat het dan in alle respect en liefde rustig los.


Voor de gehele website geldt een copyright, dus ook voor de artikelen in deze  Blog. Lees meer: Copyright © 2023