Begeleiding bij een burn-out

“Ik heb enorm veel geleerd over mijn burn-out en mijzelf. Ik heb inzichten verworven over mezelf, mijn gedrag en mijn omgeving. En daarop kan ik nu sneller schakelen. Dank je!” – Chantal

help-zwemband-girl-143456-350

Een burn-out kan je het gevoel geven dat je verdrinkt in alle informatie in je en om je heen. Je bent immers los van je kern en daarmee bij jezelf weggegleden.

Burn-out: Los van je kern

Een burnout wordt meestal omschreven als een werkgerelateerde stoornis. De uiteindelijke druppel waarmee de emmer overloopt en iemand in een burnout terechtkomt, is dan ook meestal de werksituatie. Bij verdere studie bemerk je dat ook persoonlijke en maatschappelijk achtergronden van belang kunnen zijn bij het ontstaan van een burnout. Wanneer je nog wat dieper kijkt zie je dat er sprake is van een slechte tot verbroken verbinding met je eigen kern.

Bij een burn-out ben je niet verbonden met je kern. Daardoor voel je niet goed meer wie je bent, wat er bij je past, wat je wilt etc. Ook lichamelijk voel je je vaak letterlijk opgebrand, je hebt geen fut en energie. 
Door dit losgesneden zijn van je kern ben je aangewezen op signalen van buitenaf. Hierdoor kun je perfectionistisch zijn, of heb je een grote prestatiedrang, een ver doorgevoerde loyaliteit of kun je moeilijk grenzen stellen.

Vanuit een goede verbinding met je kern kun je als mens in contact staan met je innerlijk kompas, je innerlijke leiding, je innerlijke voedingsbron en je innerlijke inspiratie. Je kunt jezelf vanuit deze kern voeden, letterlijk met energie, zodat je fysiek weer krachtig bent. Maar ook geestelijk met energie, vuur, passie en inspiratie, die je helpt bij het bepalen van je koers in het leven.

violin-1906127_960x640Werkwijze: van burn-out naar bezieling

In de sessies wordt gewerkt aan het verkrijgen van inzicht in de reden waarom de verbinding met je eigen kern verbroken is, en het herstellen en onderhouden hiervan. Inzicht is niet alleen belangrijk om verandering in de bestaande situatie aan te brengen, maar ook om terugval of herhaling te voorkomen.
Vanzelfsprekend kan er ook aandacht besteed worden aan andere gerelateerde onderwerpen die opspelen nu je een burn-out hebt.

Je  krijg informatie en concrete oefeningen zodat je bijvoorbeeld leert zelf je energie goed te laten stromen. Zodat de verstoring in zowel de geestelijke als lichamelijke energiepatronen opgeheven kan worden.
Soms zal Mindfulness in de begeleiding opgenomen worden, een aandachtstraining waarin je vanuit aandacht en focus weer de mogelijkheid in jezelf opent om tot keuzes te komen.

Mocht je hooggevoelig zijn dan zal Marisa de begeleiding combineren met het aanreiken van inzicht en tools die je helpen om goed met je hooggevoeligheid om te gaan. Als je niet geleerd hebt om goed om te gaan met je hooggevoeligheid ligt een burn-out immers wat eerder op de loer.

Holistische psychologische zorg

Holistische psychologische zorg

Samenvattend wordt er op diverse manieren gewerkt aan inzicht in jezelf en het herstellen van de verbinding met je kern. Hierdoor ben je weer in staat op eigen wijze je verbinding met je kern te onderhouden. Je kunt niet alleen jezelf weer opladen, maar je kunt bovendien vanuit inspiratie en geluk je leven weer inrichten. Van Burnout naar Bezieling!

Wil je de combinatie van holistische psychologische zorg met gespecialiseerde begeleiding op het gebied van een burn-out? Maak dan direct een afspraak voor een individueel consult.

Online consulten of consulten in de praktijkruimte
Je kunt in de praktijkruimte in Leiden werken of online, dus in heel Nederland en België overal waar je internet hebt.

Ja, ik meld me nu aan