Begeleiding bij een burn-out

“Ik heb enorm veel geleerd over mijn burn-out en mijzelf. Ik heb inzichten verworven over mezelf, mijn gedrag en mijn omgeving. En daarop kan ik nu sneller schakelen. Dank je!” – Chantal

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK t.b.v. individuele begeleiding 

Burn-out: Los van je kern

help-zwemband-girl-143456-350

Een burn-out kan je het gevoel geven dat je verdrinkt in alle informatie in en om je heen. 

Een burnout wordt meestal omschreven als een werkgerelateerde stoornis. De uiteindelijke druppel waarmee de emmer overloopt en iemand in een burnout terechtkomt, is dan ook meestal de werksituatie. Bij verdere studie bemerk je dat ook persoonlijke en maatschappelijk achtergronden van belang kunnen zijn bij het ontstaan van een burnout.

Bij een burn-out ben je niet verbonden met je kern. Daardoor voel je niet goed meer wie je bent, wat er bij je past, wat je wilt etc. Ook lichamelijk voel je je vaak letterlijk opgebrand. Je hebt geen fut en energie.

Door dit los zijn van je kern ben je aangewezen op signalen van buitenaf. Hierdoor ben je erg beïnvloedbaar door de omgeving, kun je perfectionistisch zijn, of heb je een grote prestatiedrang, een ver doorgevoerde loyaliteit of kun je moeilijk grenzen stellen.

violin-1906127_960x640Werkwijze: van burn-out naar bezieling

In de sessies wordt gewerkt aan het verkrijgen van inzicht in de reden waarom de verbinding met je eigen kern verbroken is, en het herstellen van deze verbinding en het onderhouden hiervan. Inzicht is niet alleen belangrijk om verandering in de bestaande situatie aan te brengen, maar ook om terugval of herhaling te voorkomen.
Vanzelfsprekend kan er ook aandacht besteed worden aan andere gerelateerde onderwerpen die opspelen nu je een burn-out hebt.

Mocht je hooggevoelig zijn dan zal Marisa de begeleiding combineren met het aanreiken van inzicht en tools die je helpen om goed met je hooggevoeligheid om te gaan. Als je niet geleerd hebt om goed om te gaan met je hooggevoeligheid ligt een burn-out immers wat eerder op de loer.

Holistische psychologische zorg

Holistische psychologische zorg

Samenvattend wordt er op diverse manieren gewerkt aan inzicht in jezelf en het herstellen van de verbinding met je kern. Hierdoor ben je weer in staat op eigen wijze je verbinding met je kern te onderhouden. Je kunt niet alleen jezelf weer opladen, maar je kunt bovendien vanuit inspiratie en geluk je leven weer inrichten. Van Burnout naar Bezieling!

Wil je de begeleiding op het gebied van je burn-out? Door een HSP psycholoog of iemand die holistisch werkt? Maak dan direct een afspraak voor een individueel consult.

Online consulten of consulten in de praktijkruimte
Je kunt in de praktijkruimte in Leiden werken of online, dus in heel Nederland en België overal waar je internet hebt.


Direct aan het werk of eerst kort kennismaken?

Veel mensen kiezen ervoor om direct aan het werk te gaan en dus met de intake te starten. Mocht je liever eerst een kort kennismakingsgesprek hebben dan kan dat natuurlijk ook. Je bent van harte welkom.

Gratis kennismakingsgesprek

Het kennismakingsgesprek is gratis en duurt maximaal 30 minuten. Hieronder vind je een overzicht met de verschillen tussen de intake en het kennismakingsgesprek.

Ja, ik meld me nu aan

Uitleg kennismakingsgesprek en intake

Kennismakingsgesprek

  • Inhoud: eerste kennismaking. Uitleg diverse informatie, zoals mogelijkheid tot vergoeding, wijze van werken, en kort aandacht voor je hulpvraag. Bij de intake gaan we uitvoerig en diep in op je hulpvraag.
  • Voorbereiding: je hoeft niets in te vullen. Het is raadzaam om van tevoren alvast na te denken over de vragen die je wilt stellen.
  • Duur: maximaal 30 minuten
  • Locatie: in  de praktijk,  online of per telefoon
  • Prijs: kosteloos

Start intake

  • Inhoud: n.a.v. de door jou tevoren ingevulde vragenlijst onderzoeken en verfijnen we je hulpvraag en de aanverwante thema’s. Er zullen niet alleen vragen aan je gesteld worden. Marisa zal je meestal ook uitleg geven over de informatie die zij voor je beschikbaar krijgt (zij is helder wetend).
  • Voorbereiding: voorafgaand aan de intake vul je een behandelovereenkomst/persoonlijke vragenlijst in en stuur je deze ingevuld tijdig retour.
  • Duur: ieder consult duurt 45 minuten, ook de consulten t.b.v. de intake.
  • Locatie: in de praktijk of online.
  • Prijs: €110,00 per consult.