Begeleiding bij een burn-out

“Ik heb enorm veel geleerd over mijn burn-out en mijzelf. Ik heb inzichten verworven over mezelf, mijn gedrag en mijn omgeving. En daarop kan ik nu sneller schakelen. Dank je!” – Chantal

help-zwemband-girl-143456-350

Een burn-out kan je het gevoel geven dat je verdrinkt in alle informatie in je en om je heen. Je bent immers los van je kern en daarmee bij jezelf weggegleden.

Burn-out: Los van je kern

Een burnout wordt meestal omschreven als een werkgerelateerde stoornis. De uiteindelijke druppel waarmee de emmer overloopt en iemand in een burnout terechtkomt, is dan ook meestal de werksituatie. Bij verdere studie bemerk je dat ook persoonlijke en maatschappelijk achtergronden van belang kunnen zijn bij het ontstaan van een burnout. Wanneer je nog wat dieper kijkt zie je dat er sprake is van een slechte tot verbroken verbinding met je eigen kern.

Bij een burn-out ben je niet verbonden met je kern. Daardoor voel je niet goed meer wie je bent, wat er bij je past, wat je wilt etc. Ook lichamelijk voel je je vaak letterlijk opgebrand, je hebt geen fut en energie. 
Door dit losgesneden zijn van je kern ben je aangewezen op signalen van buitenaf. Hierdoor kun je perfectionistisch zijn, of heb je een grote prestatiedrang, een ver doorgevoerde loyaliteit of kun je moeilijk grenzen stellen.

Vanuit een goede verbinding met je kern kun je als mens in contact staan met je innerlijk kompas, je innerlijke leiding, je innerlijke voedingsbron en je innerlijke inspiratie. Je kunt jezelf vanuit deze kern voeden, letterlijk met energie, zodat je fysiek weer krachtig bent. Maar ook geestelijk met energie, vuur, geestdrift en inspiratie, die je helpt bij het bepalen van je koers in het leven enz.

violin-1906127_960x640Werkwijze: van burn-out naar bezieling

In de sessies wordt gewerkt aan het verkrijgen van inzicht in de reden waarom de verbinding met je eigen kern verbroken is, en het herstellen en onderhouden hiervan. Daarnaast kan er vanzelfsprekend ook aandacht besteed worden aan andere gerelateerde onderwerpen.

Je  krijg informatie en concrete oefeningen zodat je bijvoorbeeld leert zelf je energieën goed te laten stromen. Bij een burnout treden er immers verstoring op in zowel de geestelijke als lichamelijke energiepatronen.
Veelal zal Mindfulness in de begeleiding opgenomen worden, een aandachtstraining waarin je vanuit aandacht en focus weer de mogelijkheid in jezelf opent om tot keuzes te komen.

Holistische psychologische zorg

Holistische psychologische zorg

Samenvattend wordt er op diverse manieren gewerkt aan inzicht in jezelf en het herstellen van de verbinding met je kern. Hierdoor ben je weer instaat op eigen wijze je verbinding met je kern te onderhouden en kun je niet alleen energetisch weer opladen, maar je kun bovendien vanuit inspiratie en geluk je leven weer inrichten. Van Burnout naar Bezieling!

Wil je de combinatie van holistische psychologische zorg met gespecialiseerde begeleiding op het gebied van een burn-out?

Maak dan direct een afspraak voor een individueel consult of lees eerst meer informatie over holistische psychologische zorg. Je bent vanaf de eerste minuut aan het werk!

Meer informatie over holistische psychologische zorgJa, ik meld me nu aan