De mogelijkheden van een optimale gezondheid in de vijfde dimensie

De mogelijkheden van een optimale gezondheid in de vijfde dimensie
27 december 2017 Marisa Evelo

Grote sprongen in verandering van ziekte in gezondheid werden vroeger gezien als wonderen. Nu hoor en lees je op veel plaatsen dat je zelf zoveel meer kunt doen voor een optimale gezondheid. Waarom is dit? Wat bepaalt je mogelijkheden? Wat heeft je bewustzijnsniveau hiermee te maken? Hoe werkt dit?

Vele eeuwen lang legde je als mens de oorzaak van alles wat er in het leven gebeurde bij de natuurgoden of een god. Geluk of ongeluk, gezondheid of ziekte. Je had er als mens weinig over te zeggen. De goden bepaalden.

Vervolgens veranderde de instelling. Je had een aardje naar je vaartje, wat betekende dat je qua karakter op je vader leek. Of je had een kwaaltje van je moeder of oma. Geen idee hoe dat biologisch gezien in elkaar stak, want zover was de wetenschap nog niet.

Al enige tijd zijn we in staat het fysieke lichaam onder de loep te leggen, of beter onder de microscoop en intussen zelfs onder de nano-microscoop. Daarmee werd duidelijk dat aanleg voor fysieke en ook psychische gezondheid en afwijkingen in je DNA is vastgelegd.

Tegenwoordig hoor je dan ook volop dat je ziek bent omdat het in je bloed zit, in je genen zit. En ja, er is van alles in je DNA vastgelegd. Wetenschappelijk onderzoek wijst overigens ook uit dat lang niet alles wat je in je DNA draagt zich ook in je leven zal openbaren.

Veranderingen in bewustzijn als onderdeel van onze evolutie

Deze benadering ‘het zit in mijn genen’ leidt nog al eens tot de veronderstelling dat je zelf, vanuit je bewustzijn, niets kunt veranderen aan je gezondheid. Eeuwenlang was dat ook zo. En nu is er iets veranderd.

3D: Gebrek en geen keuze

Eeuwenlang heb je als mens gefunctioneerd vanuit een driedimensionaal bewustzijnsniveau. Je hebt geleefd in 3D zeggen we vaak voor het gemak. Leven in 3D kent behoorlijk wat beperkingen. Je leeft vanuit de overtuiging dat alles, inclusief jijzelf gebrekkig is. Er kan dus van alles niet, er deugt van alles niet. Je ervaart bovendien geen keuze. Je leeft in het verleden of in de toekomst. En alles gaat onder voorwaarden.

Vanuit 3D bewustzijn was de mogelijkheid tot een optimale gezondheid dus beperkt. Je zat vast aan wat je via je genen, je DNA had binnengekregen. Ook de werking van je hersenen ervoer je als statisch, er was geen mogelijkheid tot verandering in de manier van hoe je hersenen werkten.

4D en hoger: je ervaart keuze

Nu je al een tijdje de mogelijkheid hebt om je bewustzijn te verruimen tot 4D, en sinds 12-12-12 zelfs tot 5D, ervaar je wel keuze en zit je een stuk minder vast aan je verleden.

In de wetenschap hebben we ontdekt er in de hersenen sprake is van neuroplasticiteit. Dit betekent dat je de werking van je hersenen kunt veranderen. Meditatie blijkt hierin bijzonder effectief te zijn.

Ook kun je via bijvoorbeeld intentie, aandacht, gedachten, meditatie en energiewerk de werking van de cellen van de rest van je lichaam beïnvloeden.

De mogelijkheden tot een optimale gezondheid in 3D zijn dus heel anders dan in 5D. In 3D leef je vanuit beperkingen en gebrek, terwijl je in 5D leeft vanuit onbegrensde mogelijkheden van je ziel. Omdat je bewustzijn zich verruimd heeft tot begin 4D en jezelf met intentie, aandacht en bezieling je bewustzijn verder kunt verhogen naar het hogere 4D en 5D (en daarna weer verder) heb je meer mogelijkheden tot je beschikking om invloed uit te oefenen op je optimale gezondheid.

Mensen die bewust vanuit een ruimer bewustzijn aan hun gezondheid werken behalen daarom soms resultaten die in het verleden tot de categorie wonderen zouden zijn bestempeld. In 3D kon je dit niet zelf. Je ging ervoor naar een sjamaan, een priester, een geestelijk genezer, die vaak zelf spiritualiën nodig had om zijn bewustzijn te verhogen tot het niveau dat nodig was. In 5D zijn jouw mogelijkheden onbegrensd.

5D: Onbegrensde mogelijkheden

Leven in 5D en spelen met de nieuw verkregen mogelijkheden hierin is een pad dat je vers mag betreden. Leven in nieuw bewustzijn. Er valt nog een hoop uit te proberen, te experimenteren.

Op dit moment heeft je fysieke lichaam nog tijd nodig om te veranderen. Je lichaam kan het nog niet aan om een half hart in een uurtje te laten aangroeien tot een heel hart. Heb dus geduld met jezelf.

Je mag je lichaam activeren en oefenen in het dragen van meer licht in de cellen. Meer licht geeft meer mogelijkheden tot een betere gezondheid.

Nieuwetijdstools

Leer bewust aanwezig te zijn vanuit een vier dimensionaal bewustzijn. Dat betekent dat je niet meer in het oude (3D) drama hoeft te vallen, waar angst schering en inslag is. Ruim je oude overtuiging, gedachtenpatronen en emoties op die je weerhouden vanuit 5D te functioneren. Oefen in het verruimen van je bewustzijn naar 5D. Daarvoor kun je gebruik maken van nieuwetijdstools. Zelf werk ik vanuit hoger multidimensionaal bewustzijn en begeleid ik mensen in dat hogere bewustzijn verandering in zichzelf en hun leven aan te brengen.

Licht in je cellen brengen, tot in de kleinste deeltjes toe. DNA activeren op 5D niveau. Het kan en mag, als jij dat wilt. Want leven in 5D geeft een hele andere uitkomst qua optimale gezondheid dan leven in 3D. Je bewustzijnsniveau bepaalt je mogelijkheden.

Doe met de online workshop: Een optimale gezondheid, met uitleg & informatie, een opschoning en activatie.

In liefde en licht,

Marisa Evelo
Holistisch psycholoog / nieuwetijdspsycholoog

Marisa schrijft haar artikelen in verbondenheid met haar hogere multidimensionale bewustzijn. Lees haar artikelen met open hart. In je hart zit immers het diepere weten. Resoneert het aangereikte niet in je hart, laat het dan in alle respect en liefde rustig los.


Voor de gehele website geldt een copyright, dus ook voor de artikelen in deze  Blog. Lees meer: Copyright © 2024