De naam Asterisa

Marisa vertelt:

Toen ik me openstelde voor het vinden van de naam voor mijn praktijk kreeg ik het woord ‘Asterion’. Het woord ‘Asterion’ kende ik op dat moment als naam van een dans, waarbij je in de vorm van een ster danst. Ik vond het wel toepasselijk, want mijn doopnaam Maria, waarvan mijn roepnaam Marisa is afgeleid, heeft onder meer als betekenis: ster die weerspiegelt in het water. Dus iets met een ster heb ik wel.

Ik ging zoeken op internet en in de ouderwetse encyclopedie en vond daar het woord ‘Aster'(uit te spreken als Astèr). Dit woord is het Griekse woord voor ‘ster’. Ons Nederlandse woord ‘ster’ is hiervan afkomstig. Bovendien ontdekte ik dat het woord ‘Asterisme’ duidt op het verschijnsel waarbij licht in een edelsteen naar binnen schijnt en via een bepaalde hoek weer naar buiten staalt. Een prachtige symboliek voor mijn werk!
‘Asterion’ bleek dus veel meer in zich te hebben dan ik zelf wist. Maar ‘Asterion’ vond ik zo mannelijk klinken. Het woord ‘Aster’ heb ik aangehouden. Een deel van mijn roepnaam heb ik eraan toegevoegd. Zodat de bijzonder combinatie ontstaat van het woord ‘Asterisa’.

Het licht en de liefde die ik ben en die ik ontvang straal ik uit naar een ander. Soms eenvoudigweg als pure energie, soms vertaald in woorden hetgeen tot een nieuw inzicht leidt. Helder als licht. Het bekende lampje, licht dat gaat schijnen, zoals dat in stripverhalen zo mooi getekend wordt. Andere keren doe ik via geleide meditaties energiewerk zodat je bewustzijn zich verder kan openen en je fysieke lichaam meer licht kan dragen.

Asterisa, vanuit licht gegeven.

Intussen weet ik dat ik een leraar van licht ben. Ik werk vanuit mijn hogere multidimensionale bewustzijn en in onvoorwaardelijke liefde. 5e dimensie en hoger.

Lees ook het prachtige gedicht ‘Wij zijn bestemd om te stralen’ dat is geschreven door Marianne Williamson en komt uit haar boek ‘A Return to Love’. Vaak  wordt er gezegd dat Nelson Mandela het zou hebben verwoord in zijn inaugurele rede. Maar dit is niet het geval.

Lees ‘Wij zijn bestemd te stralen’