Hooggevoeligheid, een fantastische uitnodiging tot wie je werkelijk bent!

Hooggevoeligheid, een fantastische uitnodiging tot wie je werkelijk bent!
29 juli 2016 Marisa Evelo

Je bewustzijnsverruiming gaat hand in hand met een verhoging van je gevoeligheid. Wat nu?
“Ik heb hooggevoeligheid en wil er van af!” is een uitspraak die ik nog wel eens hoor bij mij in de praktijk. Of: “Het lijkt wel of ik steeds gevoeliger word. Het lukt me niet meer om mezelf af te sluiten.” 
Er zijn verschillende manier waarop je op je hooggevoeligheid kunt reageren. “Choose wisely” leerde ik al jong………

Rond de eeuwwisseling zijn we een andere energie ingeschoven. Astrologen zeggen dat we nu in de Aquarius tijd zijn. Daarvoor zaten we dus in het vissentijdperk. De Aquarius tijd, die door veel mensen de nieuwe tijd wordt genoemd, luidt een periode in van bewustzijnsverruiming. Deze bewustzijnsverruiming gaat hand in hand met een verhoging van gevoeligheid.

Een verhoging van gevoeligheid? Bedoel je daarmee dat iedereen gevoeliger wordt?
Ja, iedereen wordt gevoeliger. Niet alleen de hooggevoelige mens, ook de niet hooggevoelige mens. Maar omdat we allemaal samen deze verschuiving in gevoeligheid ondergaan, en er zoveel aandacht wordt gegeven aan hooggevoeligheid, hebben we het niet over de niet-hooggevoelige medemens die wel degelijk ook gevoeliger wordt.

Een verhoging en verfijning van onze gevoeligheid is een natuurlijk gegeven bij het proces van bewustzijnsverruiming waar we als mensheid middenin zitten.
Al je energielichamen ondergaan vrij continu een update en upgrade om goed te kunnen functioneren in deze nieuwe tijd. Net als je pc. Dat verruimde bewustzijn kan echter niet werken in dat trage, logge weinig gevoelige lichaam/energiesysteem wat je voor de eeuwwisseling had. Net zo min als dat je windows 10 kunt draaien op een pc van eind vorige eeuw.

Hoe kan ik overeind blijven met die toename aan gevoeligheid? Beweeg met de stroom mee. Doe jezelf het plezier en sta de updates en upgrades in je systeem toe. Je kunt op je pc een tijdje de nieuwste besturingsprogramma’s tegenhouden, maar op een gegeven moment moet je er toch echt aan, want anders kun je niet meer mee in deze wereld. Hetzelfde geldt voor je gevoeligheid die toeneemt. Je kunt het van jezelf afduwen en er vanaf willen, maar dat ga je gewoonweg niet winnen. Je gaat tegen de evolutie in, en dat red je niet.

Het samen vormgeven van de nieuwe Aarde vanuit dit verruimde bewustzijn (door sommigen ook wel nieuw bewustzijn genoemd) is waarom je op dit moment op deze Aarde bent. Een geweldige uitdaging waarin je, vanuit zielenperspectief, van plan bent veel plezier te beleven. Dus doe jezelf een lol: “ik heb hooggevoeligheid en ik wil ervan af” werkt niet. Laat het los, laat het gaan. Accepteer dat je (hoog)gevoelig bent, steeds gevoeliger wordt, en leer wat het betekent en hoe je er handig mee omgaat.

In dat laatste stukje, ‘en leer hoe je er handig mee omgaat’ zit de echte uitdaging. Je gevoeligheid verandert immers. Ze neemt geleidelijk aan steeds verder toe en verfijnd zich.
Na je verzet gestaakt te hebben niet (hoog)gevoelig te willen zijn, kies je er vermoedelijk voor om jezelf te leren afsluiten van alle input die je van de buitenwereld in je verfijnde systeem ontvangt. Dit lijkt de logische, volgende stap. Je hebt iets wat je niet kunt hanteren, je kunt er niet vanaf, dus doe je nu je best de werking ervan tegen te houden.
Tja, laat nu in de nieuwe tijd alles draaien om leven vanuit liefde, in eenheid en verbondenheid. Eenheid en verbondenheid is tegenovergesteld aan afsluiten! Met afsluiten ga je dus regelrecht tegen je eigen evolutie in.

Om in de computervergelijking te blijven: als je de moderne computer afsluit van het internet kun je veel van haar kwaliteiten niet gebruiken en kan ze je niet ondersteunen. Dat betekent niet dat je willekeurig alle informatie van het internet moet laten binnenkomen. Je hebt geleerd op je computer een antivirusprogramma te installeren. Op dezelfde manier kun je technieken leren om jezelf te beschermen voor bepaalde ‘ziekmakende’ delen van de informatie die je energiesysteem willen binnenkomen.
Daarnaast is het ook belangrijk niet de hele dag achter je pc te zitten. Hem nu en dan uit te zetten. Ook bij (hoog)gevoeligheid is het belangrijk tijd in te plannen voor stilte en harmoniseren (via bijvoorbeeld muziek en de natuur).

Maar het aller, aller belangrijkste is met de stroom mee te bewegen. En daarmee bedoel ik dat je de input die je vanwege de toename in je gevoeligheid binnenkrijgt, gebruikt om je leven overeenkomstig je bewustzijnsverruiming in te vullen. Of wel: leef bewust! Gebruik de informatie die je via je verfijnde en groeiende (hoog)gevoeligheid kunt waarnemen. Alles geeft je aanwijzingen en keuzemogelijkheden om in dat nieuwe bewustzijn te stappen en daarvandaan je leven vorm te geven. Of het nu gaat om wat je eet, hoe je je beweegt, hoe je met je partner omgaat, je je gedraagt op je werk, je met je eigen emoties en gedachten omgaat. Alles!
Beweeg dus met je gevoeligheid mee. Het is een uitnodiging je ware Zelf te leren kennen! Wie-je-werkelijk bent!

Bij de toename in gevoeligheid ben je namelijk niet alleen in staat meer informatie uit de buitenwereld waar te nemen. Je kunt ook de informatie van je eigen innerlijke processen beter waarnemen. Dat geeft je de geweldige kans om op een makkelijke manier mee te bewegen in je eigen ontwikkeling. In je eigen proces van bewustzijnsverruiming. 
Steeds weer onderzoeken: waarom gebeurt dit in mijn leven? Wat zegt die over mijn emoties, mijn gedachten, mijn lichaam? Over mijn perspectief van mezelf? Kan ik dit ook op een ander manier benaderen? Heeft dit iets met mijn levenslessen te maken? Hoe plaats ik dit ten opzichte van mijn steeds verder opgaande hart en bewustzijn? Etc.
Door jezelf steeds weer tegen het licht te houden met die toename aan fijne informatie die je via je gevoeligheid binnenkrijgt, ben je in staat steeds verfijnder jezelf waar te nemen, je van jezelf bewust te worden, keuzes te maken (ben ik dit echt, wil ik dit echt?), te schakelen. Om uiteindelijk als herboren ‘nieuwe tijd mens’ de ‘nieuwe tijd’ vorm te geven. Je bent namelijk geboren om een bewust schepper te zijn. Dit pad naar bewuste creatie kun je alleen lopen door jezelf en je leven bewust tegen het licht te houden en beiden overeenkomstig wie-je-werkelijk-bent vorm te geven. Je toenemende (hoog)gevoeligheid is hier een uitnodiging toe. Een prachtig pad om te volgen. Think big, because you are big!

In liefde en licht,
Marisa Evelo
Holistisch psycholoog / nieuwetijdspsycholoog

Marisa schrijft haar artikelen in verbondenheid met haar hogere multidimensionale bewustzijn.
Lees haar artikelen met open hart. In je hart zit immers het diepere weten. Resoneert het aangereikte niet in je hart, laat het dan in alle respect en liefde rustig los.

Informatie over begeleiding bij hoogsensitiviteit Informatie over holistische psychologische zorg

Voor de gehele website geldt een copyright, dus ook voor de artikelen in deze  Blog. Lees meer: Copyright © 2024