Van eenzaam naar een-saam – hoe werkt dit?

Van eenzaam naar een-saam – hoe werkt dit?
29 juni 2016 Marisa Evelo

Eenzaamheid. Wie kent het niet? Vaak koppelen mensen eenzaamheid aan het gemis van de liefde van een ander. Daarmee leg je de reden van eenzaamheid buiten jezelf. De werkelijke reden voor eenzaamheid is echter een niet goede doorstroming van de liefde van je ziel naar jou toe. Hierin zijn twee varianten die kunnen leiden tot eenzaamheid. In dit artikel vind je uitleg hoe deze verschillende varianten van eenzaamheid kunnen ontstaan en sleutels om jezelf te bevrijden van eenzaamheid.

Een verstoring in het toelaten van de liefde van je ziel

Zoals je waarschijnlijk wel weet, heeft eenzaamheid niets te maken met alleen zijn. Je kunt je heel eenzaam voelen in een groep mensen en je kunt je volstrekt niet eenzaam voelen terwijl je alleen bent. Eenzaamheid heeft te maken met de liefde die er van je ziel via je hoger zelf naar jou toestroomt. Als deze liefde om wat voor reden dan ook niet goed stroomt, ervaar je eenzaamheid.

Eenzaamheid kun je in verschillende diepten ervaren. Deze diepte komt overeen met de manier waarop en de mate waarin je de verbinding naar de liefde van je ziel hebt verbroken.

In het dagelijks leven kunnen bepaalde gebeurtenissen maken dat je eenzaamheid ervaart. Bijvoorbeeld bij het overlijden van een dierbaar iemand. Je bent dan geneigd te denken dat deze eenzaamheid haar oorsprong vindt in het niet aanwezig zijn van die ander. Daarmee leg je de reden van de eenzaamheid buiten jezelf. Je bent afhankelijk van de ander om je niet eenzaam te voelen. En aangezien de ander is overleden is het (bijna) onmogelijk je niet eenzaam te voelen. Toch?

In werkelijkheid zit dit verfijnder in elkaar: In een relatie weerspiegelt de ander jouw liefde en licht. Bij het wegvallen van de relatie is die persoon niet langer aanwezig om jouw liefde en licht te weerspiegelen. Dat kan heel jammer zijn, dat begrijp ik. Desondanks is er geen reden dat je niet de liefde van je ziel zou kunnen ervaren. Direct van binnenuit. Vanuit je heilig hart. Daar heb je niemand voor nodig. Zolang de verbinding naar je zielenliefde openstaat, kun je je niet eenzaam voelen. Je bent namelijk compleet/heel met jezelf.

Zoals je wellicht merkt, is dit een hele andere benadering dan de eerste benadering waarin je een ander nodig hebt om jezelf heel te voelen. Die eerste benadering viert hoogtijdagen als je leeft in je drie dimensionale bewustzijnsniveau (3D).

Leven vanuit vijf dimensionaal bewustzijnsniveau (5D) betekent leven vanuit de eenheid met je hoger zelf, in verbinding met je ziel. Daar bestaat die vorm van eenzaamheid niet.

Het is aan jezelf om vanuit zelfacceptatie en zelfwaardering  liefde te ervaren in jezelf. Het is aan jou of je in het gemis van de ander blijft hangen (rouwen mag!). Of dat je de liefde voor jezelf binnenlaat. Kortom: je hebt een keuze.

Het ervaren van keuze betekent dat je bewustzijn zich heeft geopend naar vier dimensionaal bewustzijnsniveau (4D). Eenmaal in 4D zul je bewuster in het leven staan.
Jij behoort tot de groep mensen die in ieder geval nu en dan in 4D leven, anders zou je dit artikel niet lezen.

Eenmaal in 4D word je uitgenodigd je bewustzijn verder te openen naar vijf dimensionaal bewustzijnsniveau. Leven in eenheid met je hoger zelf en in verbinding met je ziel.

Een verstoring in het ontvangen van de liefde van de Bron

Er kan echter op een nog dieper niveau een kink in de kabel zitten waardoor je eenzaamheid ervaart. De liefde van je ziel vindt haar oorsprong in de liefde van de Bron. Soms heb je op het niveau van je ziel een kleine verstopping/verstoring in het ontvangen van deze liefde van de Bron. Als dat zo is dan kun je als mens nog zo je best doen om je open te stellen voor de liefde van de Bron, toch ervaar je dat deze niet volledig is en voel je je eenzaam. Iets dat zelfs tot zware depressies kan leiden.

Nu je vanuit een wat hoger bewustzijnsniveau in het leven staat, kun je meer en makkelijker in verbinding met je ziel leven. Dit geeft ook de mogelijkheid dat je de verstoring kunt herstellen in de doorvoer van de liefde van de Bron naar je ziel. Leven in nieuw bewustzijn en in de nieuwe tijd geeft nieuwe mogelijkheden. Je kunt vanuit je hogere bewustzijnsniveau met nieuwetijdstools werken die op een veel dieper niveau kunnen doorwerken dan de oudetijds/3D tools.

Als je eenmaal deze verstoring in de toevoer van de liefde van de Bron naar je ziel weer hebt opgeschoond kan deze via je ziel naar je hoger zelf en naar jou toestromen. Je kunt dan een veel diepere verbinding ervaren met wie-je-werkelijk-bent: liefde, licht, bewustzijn. Zolang je deze verbinding openhoudt, zul je je niet eenzaam voelen.

Liefde voor jezelf, beginnend met blij zijn met jezelf, is de start om deze verbinding open te zetten. Daar waar je jezelf niet accepteert, niet blij bent met jezelf, zal de eenzaamheid in je leven opduiken. Weet dat dit een uitnodiging is om dát waarin je jezelf afwijst en niet volledig waardeert, op te schonen en de liefde in jezelf meer toe te laten.

Er zijn dus twee waardevolle paden die je mag bewandelen om vanuit meer heelheid (en minder eenzaamheid) in je leven te staan. Het toestaan van de liefde voor jezelf (houden van jezelf, te beginnen met waardering voor jezelf), zodat de liefde van je ziel naar je kan stromen. Én het opschonen van mogelijke verstoringen in de toevoer van de liefde van de Bron naar je ziel.

Van eenzaam naar een-saam!

In liefde en licht,

Marisa Evelo
Holistisch psycholoog / nieuwetijdspsycholoog

Marisa schrijft haar artikelen in verbondenheid met haar hogere multidimensionale bewustzijn. Lees haar artikelen met open hart. In je hart zit immers het diepere weten. Resoneert het aangereikte niet in je hart, laat het dan in alle respect en liefde rustig los.


Voor de gehele website geldt een copyright, dus ook voor de artikelen in deze  Blog. Lees meer: Copyright © 2024