Waarom heeft ieder mens spirituele levenslessen, en hoe werkt het?

Waarom heeft ieder mens spirituele levenslessen, en hoe werkt het?
27 november 2016 Marisa Evelo

Iedere mens heeft in zijn leven één, en meestal twee of drie spirituele levenslessen die hij in zijn leven regelmatig tegenkomt. De meeste mensen hebben hier geen idee van, wat nogal frustrerend kan zijn. Wat zijn spirituele levenslessen? Waarom heb je ze? Waar vinden ze hun oorsprong? Waarom lijk je soms al aardig een meester in de omgang met je levensles te zijn, maar dan opeens weer niet?

Ken je dat gevoel van: “Steeds maar weer dezelfde situaties waar ik op stuk loop. Steeds weer hetzelfde type mensen waar ik het moeilijk mee heb. Steeds maar weer dezelfde uitdaging. Ik dacht dat ik er nu toch wel goed mee kan omgaan en er klaar mee ben, maar daar is het weer. Houdt het nu nooit op!”

Spirituele levenslessen kies je zelf uit op zielenniveau. Voordat je het leven ingaat bepaal je als ziel met welke levenslessen je aan de slag gaat. Vervolgens vlecht je ze als rode draden door je leven heen.
Dat doe je niet voor één leven. Je bent vaak meerdere levens achter elkaar met dezelfde levensles bezig. Denk daarbij gerust in getallen als 70 – 90 levens. Niet omdat je jezelf ermee wilt pesten, maar omdat je graag verschillende levels van bekwaamheid wilt oefenen. In game termen zou je kunnen zeggen dat je niet stopt bij level 1 of 2 maar doorgaat tot het hoogste level, zodat je er een optimaal meesterschap in verwerft. Zodat je alle fijne kneepjes van het vak kent.

Je komt je levenslessen dus vele levens achter elkaar tegen, en ook gedurende je huidige leven loop je steeds weer tegen situaties aan die je ondersteunen je levensles weer verfijnder uit te werken. Niet omdat je iets verkeerd doet, niet omdat je slecht karma hebt, maar gewoon omdat je vanuit zielenperspectief meer meesterschap wilt verwerven in die gekozen levenslessen. Als ziel vind je dat een leuk spel, als mens denk je daar wel eens anders over ?

Dit betekent dat je met je levenslessen op verschillende levels kunt insteken in het leven. Als je al aardig wat geleerd hebt ten aanzien van je actuele levensles, begin je in dit leven met een hoger level als iemand die het spel van de levensles net begint. Dit is ook de reden waarom het kan voorkomen dat je op sommige gebieden al behoorlijk goed kunt omgaan met je levensles, en op maar een paar gebieden het nog lastig is, bijvoorbeeld op je werk. Dan heb je in eerdere levens de levensles al aardig onder de knie gekregen en kom je je vaardigheden nu verder verfijnen. De puntjes op de i zetten.

Als ik in mijn praktijk mensen hun spirituele levenslessen duid, ervaren mensen dit vaak als heel prettig. Het geeft herkenning, erkenning en meestal ontspanning. Je hebt niet moeite met bepaalde situaties die met je levenslessen te maken hebben omdat je dom bent, of omdat je iets fout doet, je komt gewoon je levenslessen tegen om jezelf de kans te geven je er in te bekwamen.
Als je weet wat je levenslessen zijn, kun je er vaak een stukje soepeler mee omgaan. Zo van: “O daar heb ik mijn levensles weer. Nee, ik doe niets fout. Hoe zit het ook al weer, wat is mijn blinde vlek? Hoe kan ik er handig mee omgaan? Waar ligt mijn uitdaging?”

Er zijn meer mensen die levenslessen duiden, ieder vanuit zijn eigen insteek. Mijn astroloog doet dit rekening houdend met wat hij ziet in mijn horoscoop. Ik hanteer de levenslessen zoals die zijn beschreven in het boek ‘Spirituele psychologie’ Van Steve Rother en de groep.
Als je in dit boek de korte omschrijvingen van de levenslessen leest, herken je er meestal verschillende die enigszins in je leven aanwezig zijn. Maar het is vaak moeilijk je eigen levenslessen te onderkennen, omdat je na de activatie van je levenslessen één of meerdere blinde vlekken hebt op die levenslessen.

Naast persoonlijke levenslessen zijn er ook levenslessen die voor de gehele mensheid gelden. Ook daarvoor geldt dat het fijn is om te weten welke dat zijn. Je kunt dan meer in je rust blijven als je ze tegenkomt of ziet hoe anderen er mee bezig zijn.

In het volgend artikel kun je lezen hoe je levenslessen geactiveerd worden. Wat de consequenties zijn van de verschillende typen activatie. Hoe je ruimere nieuwe tijd bewustzijn doorwerkt op de omgang met je levenslessen.
Lees het vervolg artikel

Harte groet,
Marisa Evelo
Holistisch psycholoog / nieuwetijdspsycholoog

Marisa schrijft haar artikelen in verbondenheid met haar hogere multidimensionale bewustzijn. Lees haar artikelen met open hart. In je hart zit immers het diepere weten. Resoneert het aangereikte niet in je hart, laat het dan in alle respect en liefde rustig los.

Informatie over holistische psychologische zorgInformatie over begeleiding bij hoogsensitiviteit

Voor de gehele website geldt een copyright, dus ook voor de artikelen in deze  Blog. Lees meer: Copyright © 2024