Wat gebeurt er voor mijn geboorte?

Wat gebeurt er voor mijn geboorte?
1 november 2015 Marisa Evelo

Dit artikel vormt één geheel met het vervolg artikel: ‘Wat gebeurt er na mijn dood?’
Dat artikel gaat over wat er vanuit zielenperspectief met je gebeurt na je dood, en de achterliggende redenen van het menselijk bestaan, het spel dat we spelen.
Het artikel dat je nu leest gaat over de voorbereidingen die je treft als ziel, voor je als mens geboren wordt, en omstandigheden die daarbij belangrijk zijn.

Regelmatig heb ik in de praktijk gesprekken over het begin van het leven, de bedoeling van het leven en over wat er na het leven gebeurt. Iets dat ie-de-reen zou mogen weten!


Je bent ‘uitverkoren’.

“Het leven is kostbaar”, zei mijn moeder altijd. Het is niet iets dat je lichtzinnig terzijde schuift. Daarom is het wellicht goed te weten dat je er niet zomaar toegang toe krijgt.
Aan de andere kant van de sluier staan vele zielen in de rij om naar onze Aarde te komen. Veel meer dan er op onze planeet geboren worden. Dus niet iedereen die wil gaat ook. Het is een soort natuurlijk selectiemechanisme wat gebruikt wordt.

Geïnteresseerden staan in een figuurlijke rij. Wanneer ze zien dat een andere ziel meer geschikt is om in het leven te stappen, gaan de zielen opzij. Uiteindelijk staat er dan één ziel vooraan in die rij. En nu jij dit artikel leest mag je dus beseffen dat jij ooit degene bent geweest voor wie anderen opzij zijn gestapt! Jij bent immers nu hier op Aarde. Dat is geen toeval! Daar zijn anderen voor opzij gestapt. Jij bent hier om jouw unieke ervaring op te doen. Om op jouw unieke manier uitdrukking te geven aan het goddelijke licht. Dus hoe zwaar je je leven ook mag ervaren, je bent niet de minste en je bent hier met een reden!

Je zielenplan

Voor je naar de Aarde gaat maak je als ziel een plan. Een levensplan op zielenniveau. Je stemt af op je lichtfrequentie die je verworven hebt en bepaalt de manieren waarop je dit licht verder wilt ontwikkelen, verfijnen en uitdragen. Hierbij passen spirituele levenslessen, en bepaalde ervaringen die voor jou waardevol zijn.

Als je dit eenmaal helder hebt ga je een en ander concreet uitwerken. Je betrekt anderen bij je plan, zodat je zeker bent dat je plan zal slagen. Niets laat je aan toeval over. Je kiest voor ouder(s), broers/zussen, levenspartners, mogelijke kinderen, vrienden en vijanden, prettige en onprettige leraren etc.

Je zorgt dat je verschillende mogelijke ‘routes’ kunt volgen in je leven zodat je altijd aan je zielenplan tegemoet komt. Dat betekent dat je met meerdere zielen afspreekt dat zij je mogelijk partner kunnen zijn, je met meerdere zielen contracten hebt dat zij je kind kunnen zijn, etc. Zo heb je altijd voldoende alternatieven om het pad te volgen dat bij jouw zielenplan en zielenmissie past.

Als je je plan gedetailleerd uitgewerkt hebt wordt er aan jou als ziel gevraagd: is dit wat je werkelijk wilt? Zolang dit geen 100% JA is blijf je aan je plan sleutelen. Tot het echt een 100% JA is. Het moment dat jij met een 100% JA voor je zielenplan kiest is het keuzemoment van de vrije wil van je ziel.

Vrije wil

Dan ga je je leven in. In dit menselijke leven heb je ook op menselijk niveau een vrije wil. Als mens ben je vergeten dat je een deel van je ziel bent en dat je op dat zielenniveau een plan hebt waarvoor je in vrijheid hebt gekozen. Als mens ga je van start en raak je geïnteresseerd in van alles en nog wat. Of misschien in niets ?

In het meest voorkomende geval laat je ziel je de eerste 30, 40, misschien zelfs wel 50 jaar vol de ruimte om ook je menselijke wil te mogen vervullen. Dus als jij wilt bungy jumpen, flink geld wilt verdienen, of doelloos wilt lummelen dan laat je ziel je je gang gaan. Maar dan komt er toch echt de periode waarop je in je leven de kant van je zielenplan wordt opgeduwd. Je er niet meer omheen mag draaien. Soms gaat dit heel vloeiend. Soms gaat dit gepaard met een stevige reset in je leven. Je kent vast wel mensen die plotseling hun huis en/of baan kwijt zijn en dan ook nog eens in scheiding liggen. Dat zijn momenten in je leven waarin je een reset doet, je van koers verandert, met als doel beter uit te lijnen met je zielenplan en zielenmissie.

Omdat je vaak niet weet dat er een diepere reden achter een dergelijke reset zit kun je je als mens enorm tegen deze verandering verzetten (“Ik wil dit niet!”). Je verliest dan enorme veel energie aan dat verzet. Je ligt op dat moment vanuit je menselijke wil overhoop met je zielen wil. Overgave aan je vrije wil op zielenniveau kan dan een hele klus zijn.

Wanneer je deze overgave aan je zielen wil weet te bereiken krijg je weer de wind in de zeilen. Je bent hier immers met een reden. En je ziel zal je helpen hiermee in aanraking te komen. Dus hoewel de grond in eerste instantie onder je voeten verdwijnt mag je er op vertrouwen dat zich een nieuwe basis zal vormen waarvan uit je je zielenplan in werking kunt stellen. Rustig blijven ademhalen, overgave en vertrouwen, go with the flow is dus het beste advies. En dat kan een hele uitdaging zijn als je leven onderuit gaat. Houd moed, je begeleidt jezelf vanuit dat hogere zielenniveau. Daar is dat overzicht wat je als mens in deze fase kwijt bent.

Je bent niet de enige expressie van je zielenlicht

Jouw licht is onderdeel van het licht van de bron, wat we ook wel God noemen. Je ziel is daar een stukje van. Een vonkje. Je denkt nu misschien dat je als ziel maar een klein sprankje licht bent, vergeleken met die enorme bron die alles bevat, maar het tegendeel is waar. Het is nauwelijks te bevatten zo groot en omvangrijk als dat je zielenlicht is!

Op het moment dat je als ziel beslist een menselijke ervaring op te doen op de Aarde, blijf het grootste deel van je zielenlicht aan de andere kant van de sluier. Je gebruikt maar een klein deel van je zielenlicht om jezelf hier te beleven en te ontwikkelen, om je Goddelijke licht een ervaring te laten opdoen. Sterker nog, dat deeltje licht dat je naar de Aarde laat gaan splitst zich ook nog eens in verschillende delen. Hoe werkt dat?
Stel je eens voor dat je een lichtstraal door een prisma laat gaan. Dan zie je hoe het licht onder een bepaalde buiging als regenboog naar buiten komt. De lichtstraal heeft zich verdeeld in een regenboog bestaande uit verschillende kleuren licht.

Zo gaat het ook als een straaltje van je zielenlicht de transitie maakt om door de sluier te gaan. Een straal van je zielenlicht splitst zich in verschillende stukjes licht, in verschillende kleuren zou je kunnen zeggen. Jij, de mens die hier nu dit artikel leest, is dus maar één stukje van die oorspronkelijke lichtstraal van je zielenlicht.

De andere deeltjes licht, die op deze manier gevormd worden, geven tegelijkertijd met jou ergens expressie aan hun unieke licht. En voor het geval je nu denkt: “Hé, dan kan ik die andere deeltjes van mezelf dus tegenkomen?” Ja, in theorie kan dat. In de praktijk zal dat niet gebeuren want dat werkt alleen maar heel verwarrend. Dus op dat hogere zielenniveau zorg je dat dit niet gebeurt.

Eén van de stukjes licht die uit die ene zielenstraal vorm aanneemt is je hoger zelf. Deze houdt overzicht op alle levens, heeft ook weet over eerdere levens, en vormt dus de schakel tussen je ziel en je diverse stukjes zielenlicht.
De andere stukjes zielenlicht die vanuit dezelfde straal zijn ontstaan hebben 3 overeenkomstige eigenschappen. Allereerst zijn ze allemaal op hetzelfde moment gevormd. Die oorspronkelijk lichtstraal van je zielenlicht ging immers op één en hetzelfde moment door de sluier heen.

Betekent dit dat al jouw expressies van je zielenlicht ook op hetzelfde moment geboren zijn? Meestal wel, maar niet perse. Tijd bestaat immers niet echt. Dus als het voor jouw ziel beter is dat een bepaald stukje in een andere tijd terecht komt dan wordt dat geregeld.

Een tweede overeenkomst die alle stukjes zielenlicht met elkaar hebben is dat ze hetzelfde moment hebben dat ze weer door de sluier teruggaan en zich weer tot één zielenstraal zullen bundelen. Dat betekent dus dat er nooit een deeltje eerder of later terug zal gaan. Je hogere zelf heeft hierover de regie. Deze zorgt dat er regelmatig intern overleg is. Als het echt niet meer werkt voor één van jouw stukjes zielenlicht en deze niet meer verder wil leven, dan zullen ook de andere stukken terugkeren en zich weer herenigen tot een zielenstraal.

Dat is waarom sommige mensen in de bloei van hun leven plotseling overlijden (ze gaan akkoord te stoppen met hun leven omdat één van hen echt niet verder wil/kan, hoewel voortzetting van hun leven wellicht best van waarde was geweest), en andere mensen jaren in coma liggen (ze wachten tot alle deeltjes bereid zijn terug te keren tot die zielenstraal).

De derde overeenkomst is dat alle zielendeeltjes aan dezelfde spirituele levensles werken. Dus je doet meervoudig ervaring op met een levensles. En waar het leven voor jou misschien heel lastig is en je maar niet helder krijgt hoe je handig met je levensles omgaat, kan een ander deel van jou in een parallel leven er reuze plezier in hebben omdat hij/zij mooie stappen zet in het meester raken van de levensles.

Wil je ook het vervolg artikel lezen: ‘Wat gebeurt er na mijn dood’?
Lees het vervolg artikel

In liefde en licht,
Marisa Evelo
Holistisch psycholoog / nieuwetijdspsycholoog

Marisa schrijft haar artikelen in verbondenheid met haar hogere multidimensionale bewustzijn.
Lees haar artikelen met open hart. In je hart zit immers het diepere weten. Resoneert het aangereikte niet in je hart dan laat het in alle respect en liefde rustig los.

Informatie over holistische psychologische zorgInformatie over begeleiding bij hoogsensitiviteit

Voor de gehele website geldt een copyright, dus ook voor de artikelen in deze  Blog. Lees meer: Copyright © 2024