Wat kun je doen bij een spirituele groeispurt?

Wat kun je doen bij een spirituele groeispurt?
13 december 2016 Marisa Evelo

Wat gebeurt er tijdens een groeispurt in je spirituele ontwikkeling? Wat kun je hierbij voor jezelf doen om het proces aangenaam te doen verlopen? En een gratis geleide meditatie om zelf te gebruiken of om aan een ander door te geven.

Laatst sprak ik een cliënt die de workshop ‘Leven in nieuw bewustzijn, 4D & 5D’ bij mij had gevolgd. Ik noem haar in dit artikel Ada. Tijdens de workshop voelde Ada heel duidelijk hoe haar energie hoger werd. Haar bewustzijn werd ruimer, ze voelde meer blijdschap en ruimte in zichzelf. Ze ervoer hoe het was in hoger vier en begin vijf dimensionaal bewustzijn rond te lopen. Heerlijk vond ze dat!

Na de workshop deed Ada enthousiast de oefeningen die in de workshop waren aangereikt. Zo kon ze haar energie hoog houden en haar bewustzijn ruim.

Na een tijdje begon Ada ook wat andere dingen in en rond haar lichaam waar te nemen. Ze voelde zich soms elektrisch, alsof er vonkjes en schokjes in haar systeem waren. Bij wakker worden voelde ze soms een drukkend gevoel op de zonnevlecht, het energiecentrum ter hoogte van de maag. 
Ada herkende al deze symptomen. Ze had deze wel vaker in periodes van spirituele groei. Ze kon er dan maanden mee rondlopen. Niet altijd aangenaam, hoewel de spirituele groei zeker fijn was.

Misschien herken je dergelijke of soortgelijke ervaringen ook in jouw leven. Wat is er aan de hand? Hoe zorg je goed voor jezelf in deze situatie?

Ontwikkelen en groeien is geen geleidelijk proces

Ontwikkelen en groeien is geen geleidelijk proces. Het gaat met vallen en opstaan. Schijnbare stilstand, plotselinge sprongetjes en groeispurten. Bovendien kun je hierbij zelf je voet op de rem, op het gas, of op beiden hebben. De ene keer druk je de pedalen verder in dan de andere keer. Kortom er is in je ontwikkel- en groeiproces veel variatie per persoon en ook gedurende je eigen leven mogelijk.

Vooral mensen die enthousiast zijn in hun ontwikkeling en groei, willen nog wel eens beide voeten op het gaspedaal zetten of het gas flink diep in trappen. Ze staan open voor de ontwikkeling en groei en doen er onbewust soms nog eens schepje bovenop.

Daardoor kan het voorkomen dat je verschillende energielichamen flink uit de pas gaan lopen. Spiritueel gezien voel je je fijn meer liefde, meer licht te zijn. Tegelijkertijd zijn je mentale, je emotionele en ook je etherische en fysieke lichaam soms nog aan het opschakelen naar dit nieuwe level toe.

De golfjes elektriciteit die je dan over je ruggengraat kunt voelen lopen, of schokjes en vonkjes elders rond en in je lichaam hebben hiermee te maken. Ook kun je emotioneel en mentaal instabiel zijn, en kunnen er plotseling fysieke kwaaltjes en ziekten de kop opsteken. Dit zijn allemaal symptomen die horen bij je systeem dat opgeschoond en uitgelijnd probeert op te schakelen naar je hogere en ruimere bewustzijn.

Ik zeg weleens: je zit dan volop in een ‘oei-ik-groei’, een spirituele groeispurt. En deze oei-ik-groei neemt wat tijd in beslag omdat je verruimde bewustzijnsniveau niet in al jouw energielichamen tegelijkertijd het bijbehorende niveau heeft bereikt.

Hoe beweeg je zo prettig mogelijk met je eigen proces mee?

Als je weet dat je een enthousiast en soms misschien zelfs wel overenthousiast iemand bent en je herkent boven beschreven symptomen, gun dan jezelf de tijd om alles uit te lijnen. Om toe te werken naar een nieuwe balans voor je vol gas het volgende level van ontwikkeling en groei inschuift. Haal je voeten even van het gas of druk het gas wat minder ver in. Gun je verschillende energielichamen rust. Zodat de ingezette omschakeling zich kan ontvouwen. Doe de gebruikelijke dingen om je innerlijke processen te harmoniseren: ga op tijd naar bed, drink veel water, ga de natuur in, doe aangename dingen die je in balans brengen (muziek, dans, sauna etc.), zorg voor goede gronding, eet gezond etc.

Doe bovendien wat energiewerk gericht op het uitlijnen en optimaliseren van deze nieuwe energie in je systeem. (Zie bijgesloten geluidsbestand). Begin hierbij altijd met een goede gronding. Vervolgens kun je de onderste vier chakra’s zo instellen dat ze in rust hun optimale nieuwe energielevel kunnen aannemen. De onderste vier chakra’s zijn de chakra’s die een directe uitwerking hebben op je menselijke energetische lichamen.

Ga niet opeens in de rem. Je hebt een mooi proces van ontwikkeling en groei ingezet, er is geen reden daarmee te stoppen of in de achteruit te gaan. Maar even geen extra gas. Houd je aandacht en intentie gericht op het optimaliseren en harmoniseren van het nieuwe vrijgekomen energie- en bewustzijnsniveau.

Gratis meditatie

Ik heb aan dit artikel een gratis meditatie (19.07 minuten) toegevoegd die je ondersteunt in het optimaliseren en harmoniseren van je verschillende energielichamen bij een oei-ik-groei, en spirituele groeispurt.  Je kunt dit geluidsbestand gratis downloaden en zo vaak gebruiken als je wilt.

Klik hier voor het downloaden van het geluidsbestand Oei Ik Groei Optimaliseren.mp3

Je kunt het geluidsbestand ook gewoon op deze webpagina afluisteren.

 

meditate-1851165_960x940Jezelf energetisch optimaal uitlijnen

Een prachtig webinar dat je kan ondersteunen in het proces van spirituele ontwikkeling is het webinar ‘Jezelf energetisch optimaal uitlijnen’. Bij het regelmatig toepassen van dit webinar ervaar je meer rust en balans in je proces van bewustzijnsverruiming.
Meer informatie over het webinar ‘Jezelf energetisch optimaal uitlijnen’

Stapje voor stapje zorgen voor jezelf. Ademhaling na ademhaling. Van leven in de derde dimensie naar meesterschap in het leven vanuit vijf dimensionaal bewustzijnsniveau.

Harte groet,
Marisa Evelo
Holistisch psycholoog / nieuwetijdspsycholoog

Marisa schrijft haar artikelen in verbondenheid met haar hogere multidimensionale bewustzijn. Lees haar artikelen met open hart. In je hart zit immers het diepere weten. Resoneert het aangereikte niet in je hart, laat het dan in alle respect en liefde rustig los.

Informatie over holistische psychologische zorgInformatie over begeleiding bij hoogsensitiviteit

Voor de gehele website geldt een copyright, dus ook voor de artikelen in deze  Blog. Lees meer: Copyright © 2024

Deel dit artikel en de bijbehorende meditatie

Dankjewel!